۶ مرحله پذیرش تحصیلی از دانشگاه های بین المللی (6)

۶ مرحله پذیرش تحصیلی از دانشگاه های بین المللی (6)

 

۶ مرحله پذیرش تحصیلی از دانشگاه های بین المللی

۶ مرحله پذیرش تحصیلی از دانشگاه های بین المللی

نخستین گام برای پذیرش تحصیلی در یکی از دانشگاه های معتبر امریکایی و اروپایی کسب مدارک و گواهینامه های لازم است که در واقع شما را واجد شرایط فهرست کاندیدهای دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارجی خواهد کرد. با توجه به اهمیت اقامت پس از تحصیل، باید تحقیق کاملا جامعی از دانشگاه و کشور مقصد داشته باشید تا پس از فارغ التحصیلی بتوانید بلافاصله ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری، اقامت 2 ساله موقت و در نهایت با افزایش امتیاز خود با توجه به قوانین و شرایط مهاجرت به اقامت دایم تغییر دهید. در همین رابطه و در ادامه نگاهی اجمالی به فرایند مراحل پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارجی خواهیم کرد.

مدارکی که پیش از اپلای باید در اختیار داشته باشیم به شرح زیر هستند:

تکمیل همه مراحل زیر در دریافت پذیرش تحصیلی الزامی است.

1. رزومه ، رزومه انگلیسی ( شرح کامل سوابق شغلی، تحصیلی، گواهینامه ها و مدارک مستند علمی و پژوهشی )

2. کاور لتر ( نامه ای برای توضیح پوششی درباره جزییات سوابق شغلی و تحصلی همراه با مهارت هایی که در سمت شغلی در شرکت های مختلف دارید)

3. انگیزه نامه تحصیلی یا SOP ( نامه ای که باید در آن بنویسید چرا رشته و دانشگاه مورد نظرتان را انتخاب کردید و چه ویژگی هایی دارید)

4. توصیه نامه تحصیلی  ( 2 نامه با ایمیل رسمی اساتید دانشگاه شما در مقاطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد تکمیل و نوشته می شوند و به دانشگاه مقصد باید ارسال شوند)

5. مدرک بین المللی زبان انگلیسی  ( باید منطبق بر اولویت کشور مقصد و دانشگاه باشد (آیلتس، تافل، PTE ،GRE و غیره)

6. مدارک تحصیلی استاندارد ( مدارک ترجمه شده فارغ التحصیلی همراه با تاییدیه تحصیلی و ریزنمرات با مهر دادگستری و وزارت خارجه)

 

  1. درخواست تحصیلی یا اپلای   ( Apply )

در پذیرش تحصیلی با فرم درخواست تحصیلی ای که به صورت آنلاین توسط دانشگاه ارایه می شود شرایط ادامه تحصیل را اعلام می کنند. در واقع اپلای نخستین مرحله از فرایند مهاجرت تحصیلی است، هنگامی که تصمیم به مهاجرت گرفته ایم، مدارک تحصیلی خود را از طریق دانشگاه و دارالترجمه اخذ و ترجمه کرده ایم، رشته و دانشگاه مورد نظرمان را انتخاب کرده ایم و اکنون قصد داریم به طور کاملا رسمی درخواست ادامه تحصیل خود را از طریق وب سایت دانشگاه و به طور آنلاین ثبت کنیم.

در فرم درخواست تحصیلی به مستنداتی نیاز داریم که دانشگاه از آن طریق صحت و اعتبارسنجی هر یک از دانشجویان بین المللی را انجام می دهد. معمولا برای مقطع کارشناسی ارشد از گواهینامه دوره فارغ التحصیلی یک فایل به صورت اسکن یا پی دی اف در فرم آنلاین دانشگاه مورد نظر بارگذاری خواهد شد. مدارک شما باید کاملا ترجمه شده باشند و با مهر دادگستری و وزارت خارجه تایید شوند.

     2. هزینه بررسی پرونده تحصیلی از طرف دانشگاه یا (اپلیکیشن فی) (Application Fee)

اپلیکیشن فی مبلغی است که برای بررسی درخواست پذیرش تحصیلی داوطلبان ادامه تحصیل در دانشگاه های بین المللی از طرف دانشگاه مورد نظر شما و توسط تیم بررسی کننده دانشگاه دریافت می شود. مثلا در کشور کانادا و استرالیا شرایط پرداخت اپلیکیشن فی بر اساس رشته های تحصیلی پزشکی یا مهندسی متفاوت است و معمولا از 100 دلار کانادا یا 100 دلار استرالیا شروع می شوند. در اروپا نیز این پروسه از 50 یورو متغییر است.

پس از پرداخت اپلیکیشن فی پرونده شما از 4 تا 6 هفته زیر نظر تیمی حرفه ای بررسی می شود و درنهایت به شما اعلام می کنند که واجد شرایط پذیریش هستید یا به دلیل فاصله تحصیلی (گپ تحصیلی Study gap) ( فاصله زمانی بین دو مقطع تحصیلی و یا هرگونه وقفه تحصیلی) و در نهایت کافی نبودن (حدنصاب گواهینامه های بین المللی زبان انگلیسی مثلا آیلتس 6.5) درخواست شما رد خواهد شد.

مراحل پذیرش تحصیلی از دانشگاه های بین المللی
مراحل پذیرش تحصیلی از دانشگاه های بین المللی

   3. ویزای تحصیلی

به اجازه اقامت از طرف کشور مقصد به دانشجوی بین المللی پذیرفته‌ شده در دانشگاه معتبر آن کشور را ویزای تحصیلی می گویند. به دلیل رقابتی بودن پروسه پذیرش تحصیلی برای دانشجویان بین المللی و شرایط خاصی که اداره مهاجرت برای کشورهای مختلف جهان وضع می کند دریافت ویزا برای ادامه تحصیل بسیار حایز اهمیت است. زیرا نیمی از پروسه مهاجرت تحصیلی مربوط به اخذ ویزا و نیم دیگر مربوط به پذیرش تحصیلی است.

 

نویسنده و مترجم:

سید رسول میرزایی موسوی

related links

https://www.risd.edu

https://virtualtour.gwu.edu

https://www.brown.edu

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *