نگارش رزومه انگلیسی
در این مقاله نگارش رزومه انگلیسی و چگونگی تنظیم یا ساخت رزومه انگلیسی را توضیح خواهیم داد. رزومه کلمه ای فرانسوی است. در فارسی هم به همین نام یا (Curriculum Vitae) شناخته می شود. فرهنگستان زبان و ادب فارسی معانی”چکیده” یا “کارنامک” را تحت عنوان معادل فارسی آن پیشنهاد داده است. اصطلاح شرح حال یا سوابق کاری نیز به معنی عامیانه آن اطلاق می شود. ولی همچنان استفاده از رزومه رایج تر است و معمولا برای استخدام کاربرد دارد.
به بیان دیگر، به نگارش درآوردن خلاصه تجربه ها، سوابق کاری و تحصیلی با ویرایشی استاندارد در حداقل یک تا سه صفحه را رزومه گویند. به جز موارد استخدامی، گاهی دانشگاه ها یا موسسه های آموزشی ای که مایل هستید در آن ها ادامه تحصیل دهید، رزومه ای مجزا دارند. نگارش رزومه انگلیسی باید در دو صفحه انجام شود. در ادامه در سایت تخصصی رزومه آنلاین resume-online.net درباره انواع خدمات تحصیلی و نگارش و ساخت رزومه انگلیسی موارد مهم را توضیح می دهیم.
ساختار نگارش رزومه انگلیسی
مهم ترین بخش های رزومه انگلیسی که بر پایه آن باید اطلاعات و اسناد شخصی- شغلی و تحصیلی خودتان را درج کنید در فهرست زیر به نمایش درآمده اند.
- ( نام و آدرس) Name and Address
- ( تحصیلات) Education
- ( پایان نامه) Dissertation
- ( موفقیت ها و عناوین) Fellowships and Awards
- ( زمینه هاي مورد علاقه و یا تخصص) Research Interest/Expertise
- (سوابق شغلی و تجربه های تدریس) Teaching Experience
- ( مقالات و آثار منتشر شده) Publications and Presentations
- ( تجربه های تخصصي مرتبط) Related Professional Experience
- مهارت هاي زباني (Languages)
- اساتید توصیه کننده ( References )
- (چکیده پایان نامه) Dissertation Abstract
دو بخش پایانی در نگارش رزومه انگلیسی مي تواند شامل اطلاعات شخصي مانند عضویت در موسسات علمي یا تخصصي، مسافرت هاي علمي یا علایق فردي باشد.
در نگارش رزومه انگلیسی به موارد زیر دقت کنید
- اطلاعات تماس خودتان را بنویسید
- یک بیانیه عینی یا خلاصه شغلی بنویسید
- از مدارک مستند استفاده کنید
- رزومه متناسب با شغل خودتان تنظیم کنید
- از ارجاعات بپرهیزید
رزومه شما هویت بین المللی و برگ برنده در هر مصاحبه شغلی است. برای ایجاد اولین تاثیر خوب بر کارفرما و افزایش احتمال دعوت شدن به مصاحبه به یک رزومه حرفه ای یا نگارش رزومه انگلیسی نیاز دارید. اگر قبلاً هرگز رزومه انگلیسی ننوشته اید، ممکن است ایده هایی در مورد نحوه ارائه مهم ترین اطلاعات به موثرترین روش بخواهید. در این مقاله، نمونهها و الگوهایی را ارائه میدهیم که به شما کمک میکند تا یک رزومه استاندارد بنویسید که انتظارهای یک کارفرما یا استخدام کننده را برآورده کند.
ما در“رزومه نویسی” و نگارش رزومه انگلیسی معتقدیم رزومه هر شخص هویت بین المللی وی است و بیان تخصص ها در
قالب رزومه مهر تاییدی بر شایستگی های ویژه هر شخص خواهد بود. بنابراین نخستین مرحله موفقیت شغلی را آگاهانه و
حرفه ای انتخاب کنید.


۱. اطلاعات تماس خودتان را بنویسید
در کادر بالا پس از عنوان صفحه رزومه باید نام، آدرس، شماره تلفن، آدرس ایمیل و پلت فرم شبکه های اجتماعی و حرفه ای یا لینک وب سایت خود را درج کنید. مهم ترین بخش نگارش رزومه انگلیسی و پل ارتباطی کارجو با کارفرما مشخصات تماس است. متقاضیان شغلی می توانید آدرس کامل یا فقط شهر و ایالت خود را وارد کنند. همچنین باید شماره تلفن و آدرس ایمیل رسمی با نام خود را در رزومه درج کنید.
در نگارش رزومه انگلیسی نیازی نیست شماره تامین اجتماعی، سن، وضعیت تأهل، افراد تحت تکفل یا هر چیز دیگری در مورد زندگی شخصی خود را در رزومه خود فاش کنید. معمولاً فقط در صورتی به عکس نیاز دارید که ظاهر شما با شغلی مانند بازیگری، مدلینگ یا موارد مشابه مرتبط باشد. کارفرمایان اطلاعات شخصی شما را جمع آوری می کنند تا پس از استخدام شما در پرونده نگهداری شوند. رزومه های اروپایی فقط عکس متقاضی را در فرمت مناسب رزومه می خواهند و در رزومه های امریکایی حتی بدون عکس اطلاعات کارجویان پذیرفته می شود.
۲. یک بیانیه عینی یا خلاصه شغلی بنویسید
یک خلاصه شغلی مناسب و حرفه ای می تواند تجربه یا اهداف شما را در رابطه با شغل مورد نظرتان در شرکت نشان دهد. در نگارش رزومه انگلیسی هدف رزومه باید آنقدر کامل و جذاب باشد که کارفرما را جذب کند. اگر کاندیدای شغلی هستید که نسبت به سایر متقاضیان تجربه و سوابق کمتری دارید می توانید با شرکت در دوره های کارآموزی و کلاس های مرتبط این خلا را پر کنید.
۳. از مدارک مستند استفاده کنید
در نگارش رزومه انگلیسی باید محتوای رزومه به چندین بخش به نگارش درآید که شامل مشخصات شخصی، سوابق تحصیلی، سوابق شغلی، مهارت ها و توانمندی ها، گواهی نامه های بین المللی، افتخارات، انتشارات مربوط به چاپ متاب یا مقاله علمی، مدارک زبان انگلیسی یا فرانسوی و درنهایت علایق است. بخش تحصیلات باید شامل سال های ورود به مقاطع تحصیلی مثلا کارشناسی- کارشناسی ارشد و دکترا و تاریخ فارغ التحصیلی باشد.
هر دستاورد تحصیلی دریافت کرده اید یک امتیار بسیار بزرگ در رقابت با متقاضیان مشاغل بین المللی است. ممکن است مهارتها و صلاحیتهای شما بیشتر با نقش خاصی که برای آن درخواست میدهید هماهنگی داشته باشد، بنابراین اگر میتوانید آنها را به شرایط ذکر شده در شرح شغل مرتبط کنید.
از مدارک و گواهی نامه های مستند برای نمایش دستاوردهای خودتان استفاده کنید

۴. رزومه متناسب با شغل خودتان تنظیم کنید
در نگارش رزومه انگلیسی دقیقا کاندیدای شغلی باشید که در همان رشته دانشگاهی فارغ التحصیل شده اید و حتما دوره های کارآموزی یا کلاس های فنی و مهندسی مورد نظر را گذرانده باشید. برخی از استخدامکنندگان از نرم افزارهای مرتبط برای ارزیابی رزومه ها استفاده می کنند. در همین رابطه رزومه های بین المللی و نرم افزار ATS ردیابی متقاضی برای اسکن برنامهها و رزومهها برای یافتن کلمات کلیدی مرتبط شغلی است که در چند ثانیه برترین محتوای مورد نظر و استاندارد را انتخاب می کنند. در رزومه ها حتما به Soft and Hard Skills دقت کنید. برای توضیح بیشتر لینک زیر را مشاهده کنید.
https://www.aparat.com/v/X2rU8
۵. از ارجاعات خودداری کنید
در نگارش رزومه انگلیسی نیازی به ذکر منابع خود ندارید، اما باید یک سند جداگانه آماده داشته باشید تا در صورت درخواست آنها ارائه شود. همچنین میتوانید عنوان مرجع در دسترس در صورت درخواست یا عبارتی مشابه را در پایین رزومه خود اضافه کنید تا نشان دهید میتوانید در هر زمان آنها را ارائه دهید.
برای توضیح های تکمیلی لطفا به مقالات مرتبط در سایت رزومه آنلاین مراجعه فرمایید.
مترجم:
منبع:
https://www.indeed.com/