گپ شغلی در رزومه (6 راهکار)

گپ شغلی در رزومه (6 راهکار)

گپ شغلی در رزومه

در این مقاله راهکارهای موثر برای رفع گپ شغلی یا همان فاصله و شکاف کاری را بررسی خواهیم کرد. گپ شغلی به بیان دیگر فقدان فعالیت مستمر در دوره اشتغال است که به صورت عمدی یا به واسطه دلایل مختلف انجام شده است. این پروسه ممکن است از چند هفته تا چند ماه و گاهی تا یک سال یا بیشتر طول بکشد.  برخی از مهم ترین دلایل فاصله کارمندان از مشاغل به شرح زیر هستند:

  • ادامه تحصیل
  • مرخصی زایمان برای بانوان
  • اخراج  به دلیل تعدیل نیرو
  • استعفا در نتیجه نارضایتی شغلی
  • فعالیت های غیرمرتبط  و مشاغل آزاد
  • پرستاری و مراقبت از اعضای خانواده

اگر به هر دلیلی از مسیر شغل اصلی و مهارت خود بازمانده اید و به نوعی بیکار شده اید یا به دلایلی برای شروع مجدد اشتغال نامطمئن هستید،  چندین روش موثر برای رفع این معضل وجود دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.

گپ شغلی در رزومه
گپ شغلی در رزومه

۱. مهارت های خود را به روز نگه دارید

همه گیری ویروس کرونا هزاران کارگر را بیکار کرد و باعث شد آنها شغل خود را از دست بدهند یا به بیکاری رضایت دهند. یکی از بهترین راه‌ها برای کنار آمدن با این موضوع و رفع گپ شغلی در رزومه،  آموزش مجدد، ارتقاء مهارت یا ارزیابی مجدد شایستگی‌ها و نقاط قوت است. اگر اکنون خود را متعهد به یادگیری نحوه مدیریت جلسات از طریق فضای مجازی کنید، (مذاکره بهتر از طریق ایمیل یا افزایش سرعت تایپ) قطعا در دراز مدت مهارت و وضعیت بهتری خواهید داشت.

همچنین می توانید با ثبت نام در دوره ها یا کلاس های آنلاین رایگان، مهارت های خود را تقویت کنید یا مهارت های جدیدی را بیاموزید.  سرمایه گذاری در دوره های آموزشی کوتاه مدت به همراه دریافت گواهی روشی بسیار مناسب برای تکمیل خلا شغلی و تحصیلی است.بهترین وب سایت های آموزش آنلاین و رایگان به شرح زیر هستند:

https://alison.com/
https://www.edx.org/
https://www.coursera.org/

 

۲. با مطالعه دانش خود را افزایش دهید

مطالعه کتاب، وبلاگ آموزشی و مجلات فنی و تخصصی نیز از راهکارهای مناسب برای از بین بردن گپ شغلی در رزومه به شمار می روند. ممکن است برای بخش بازار کار یا مکمل شغلی مورد استفاده قرار گیرند.

۳. شبکه خود را گسترش دهید

هرگز اجازه ندهید گپ شغلی در رزومه شما را از جریان اصلی روند کسب و کار دور نگه دارد. اطلاعات تماس مدیران و همکاران سابق خود را ذخیره  کنید تا در صورت نیاز به معرفی یا توصیه نامه از سوی کارفرما یا شرکت جدید بلافاصله به آنان ارجاع دهید.

resume-online.net
resume.online.net
۴. مهارت هایتان را به کار گیرید

اگر به هر دلیلی نتوانستید استارتاپ خود را راه‌اندازی کنید با راهکارهای مناسب و تعیین یک نقشه راهبردی نقاط ضعف خودتان را شناسایی و اصلاح کنید و دوباره به چرخه کسب و کار وارد شوید.  مهارت های دوره کارآفرینی خود را در میدان اشتغال بکار گیرید.  مثلا راه اندازی یک آژانس کسب و کار.  اجاره یک دفتر تجاری یا وب سایت تبلیغاتی می تواند شروعی برای یک فعالیت اقتصادی محسوب شود. کلیپ های ویدئویی کوتاه بسازید. تراکت تبلیغاتی پخش کنید و مطالب جدید و کاربردی در وب سایت قرار دهید.

به عنوان فردی که دوره کوتاهی در جایگاه کارآفرین فعالیت کرده است مهارت هایتان را بشناسید و در عرصه کسب و کار استفاده کنید این بهترین روش برای پرکردن گپ شغلی در رزومه تان است.  برخی از مهارت های حوزه کارآفرینی عبارتند از:

  • مدیریت پروژه
  • تحلیل هزینه
  • کاهش ریسک
  • وظایف مدیریتی
  • خدمات مشتری
۵. در کار داوطلبانه مجازی شرکت کنید

فعالیت در یک سازمان غیرانتفاعی یا کمک به صاحبان مشاغل کوچک راه‌های بسیار خوبی برای تقویت استعدادها و مهارت‌های شما در صورت مواجهه با گپ شغلی در رزومه هستند. امروزه، حتی نیازی نیست که حضور فیزیکی مستقیم در محل کار داشته باشید. مثلا می توانید میانگین ۶ تا ۸ ساعت کار در هفته برای مشاغل داوطلبانه و دورکاری اختصاص دهید. بنابراین فرصت های داوطلبانه مجازی را در گوگل جستجو کنید.

گپ شغلی در رزومه
گپ شغلی در رزومه
۶. پیشنهاد به مربی/آموزش فردی یا برعکس

یکی از بهترین راه‌ها برای به روز ماندن یا حفظ مهارت‌های خود در طول گپ شغلی در رزومه، راهنمایی دانشجویان کالج، آموزش به متخصصان تازه کار یا کارگران موقتی است که قصد دارند در سطح مهارت فعلی خود پیشرفت کنند. اگر به هر دلیلی نتوانستید موقعیت تدریس در یک کلاس را کسب کنید، پیشنهاد و توصیه تخصصی به افراد می تواند  مهارت های ارتباطی شما را افزایش دهد.

 

نویسنده و مترجم:

سید رسول میرزایی موسوی

 

منبع:

                                                    https://toughnickel.com/

 

5 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *